🔸125 ml tahin
🔸80 ml agave şurubu/bal (Oranı arttırılabilir.)
🔸1 yumurta
🔸150 gr tam buğday unu
🔸1 avuç kırılmış ceviz
🔸1 çay kaşığı kabartma tozu
🔸1 çimdik tuz
🔸1 çay kaşığı vanilya özütü
🔸Bol Tarçın, susam
👉🏼👉🏼👉🏼 Tahin, yumurta, agave şurubu (veya bal) ve vanilya özütü blenderdan geçirildikten sonra içine un, kabartma tozu, tarçın ve tuz eklenip karıştırılır. En son kırılmış ceviz parçaları ilave edilir. Hazırlanan harç el yardımıyla yuvarlanıp susama bulanır. Kurabiyeler yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirildikten sonra önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 12-15 dk pişirilir. Afiyet olsun👩🏼🍳👩🏼🍳👩🏼🍳
Tahin kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir, bakır ve çinko mineralleri bakımından oldukça zengin bir besindir. Tahini tariflerinize eklemek hem kardiyovasküler sistemi hem de kemik sağlığını destekleyici bir etki yaratacaktır. Ayrıca içeriğindeki demir sayesinde demir eksikliği ve yorgunluk ile karakterize bir hastalık olan anemiyi önlemeye de yardımcı olur.
Kaynak:
https://www.medicalnewstoday.com/articles/298585.php
https://draxe.com/nutrition/article/tahini/