Bağışıklık Dostu Tarifler

Bal Kabağı Çorbası

Bal kabağı, güçlü bir antioksidan olan ve ona turçuncu rengini veren “beta-karoten” kaynaklarından biridir. Beta-karoten vücutta A vitaminine dönüşerek enfeksiyonlarla savaşan hücrelerin oluşumunu tetikler. 

🔸2 dilim bal kabağı (500 gr.)
🔸1 adet orta boy patates
🔸1 adet küçük boy havuç
🔸1 diş sarımsak
🔸1 adet kuru soğan
🔸1/2 kahve fincanı süt
🔸1/2 çay kaşığı toz zerdeçal
🔸1/2 çay kaşığı toz zencefil
🔸2 yemek kaşığı zeytinyağı
🔸1 litre su
🔸Tuz, karabiber
Süsleme için; Bal kabağı çekirdek içi 👉🏼👉🏼 Bal kabağı, soğan, patates, havuç, sarımsak ve kuru soğan soyulup küpler halinde doğranır. Üzerine su eklenip yaklaşık 30 dakika pişirilir. (Bal kabakları yumuşayana kadar) Piştikten sonra baharatlar eklenir ve blendırda püre haline getirilir. En son süt ve dilerseniz zeytinyağı eklenip bir taşım kaynayıncaya kadar pişirilir.