Bağışıklık Dostu Tarifler

Şekersiz Fıstıklı Hurma Topları

Hurma bilinen en iyi antioksidan besinlerden biridir. Çeşitli meyvelerle yapılan bir araştırmada hurmanın antioksidan içeriğinin en fazla olduğu saptanmıştır. Ayrıca hurmanın bağışıklık sistemi üzerine de olumlu etkileri vardır.

🔸10 adet hurma
🔸1/2 bardak toz antep fıstığı
🔸1/2 bardak rondodan çekilmiş ceviz
🔸1 yk hindistan cevizi rendesi
🔸Dondurulmuş limon kabuğu rendesi
👉🏼Hurmalar biraz sıcak suda bekletilir ve rondodan geçirilir. Bütün malzemeler ile karıştırılır ve şekil verilir. 3-4 saat dondurucuda bekletilir. Son olarak üzeri toz antep fıstığı ile süslenir.