🍪KAKAOLU KURABİYELER🍪
🔸100 gram kinoa unu
🔸100 gram karabuğday unu
🔸60 gram badem unu
🔸25 gram ham kakao
🔸90 gram tereyağı
🔸90 gram hindistan cevizi şekeri
🔸4 adet yumurta sarısı
🔸Portakal kabuğu rendesi
🔸Bir çimdik tuz
🔸Beyaz çikolata
👉🏼👉🏼👉🏼 Tereyağı ve un karışımı (kinoa unu+ karabuğday unu) mutfak robotunda kumsu bir yapı elde edilinceye kadar karıştırılır. Ayrı bir kapta badem unu, ham kakao ve hindistan cevizi şekeri birleştirilir ve karışıma eklenir. Robot çalışırken birer birer yumurta sarıları eklenir. Hamur tamamen birleşince tezgâha alınıp top haline getirilir. Sonrasında streç filme sarılarak buzdolabında en az yarım saat dinlendirilir. Dinlenmiş hamur iki yağlı kâğıt arasında alınıp merdane yardımıyla açılır. Kurabiye kalıpları ile şekil verildikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir. Önceden ısıtılmış fırında 180 °C de 15 dakika pişirilir. Üzeri istenirse eritilmiş beyaz çikolata ile süslenebilir. Afiyet olsun!
🎎 🎏 Karabuğday geçmişi eskilere dayanan Orta Asya kökenli bir bitkidir. Karabuğday ununun protein içeriği ve kalitesi diğer tahıllardan elde edilen unlara göre daha yüksektir. Temel aminoasitleri yüksek konsantrasyonda içerir ve proteini yüksek biyolojik değere (%90) sahiptir. Bağırsaklarda laktik asit bakterilerinin artmasına neden olduğu için prebiyotik olarak da sınıflandırılır. Magnezyum, Potasyum, Fosfor, B1, B3 Vitamini, Folat bakımından zengindir. Gluten içermediğinden çölyak hastaları tarafından da tercih edilebilir.
Kaynak:
Food Research International Rutin and flavonoid contents in three buckwheat species Fagopyrum esculentum, F. tataricum, and F. homotropicum and their protective effects against lipid peroxidation
United States Department of Agriculture - Agricultural Research Service
COMPOSITION OF BUCKWHEAT (FAGOPYRUM ESCULENTUM MOENCH) AND ITS POSSIBLE USES IN FOOD INDUSTRY
Halef Dizlek1*, Mehmet Sertaç Özer1 , Erhan İnanç1 , Hülya Gül2