🔸3 adet dondurulmuş muz
🔸1 yemek kaşığı süt
🔸1 yemek kaşığı labne
🔸1 yemek kaşığı bal
🔸1 yemek kaşığı ham kakao
🔸1 çay kaşığı vanilya özütü
👉🏼👉🏼Olgun muzlar dilimlendikten sonra bir buzdolabı poşetine veya kapaklı kaba konur ve dondurucuda yaklaşık üç-dört saat bekletilir. Hazırlanan muz dilimlerini akşamdan dondurucuya atarsanız ertesi gün için muzlarınız hazır hale gelir. Muzlar dondurucudan çıkarıldıktan sonra yaklaşık 5 dakika kadar oda sıcaklığında bekletilir ve rondoda kremamsı hale gelinceye kadar çekilir. Sonrasında içerisine süt, bal, labne ve vanilya özütü eklenir ve tekrar rondodan geçirilir. Son aşamada ise dondurmanın bir yarısı ayrılır ve diğer yarısına kakao tozu eklenerek rondodan geçirilir. Dondurmanın üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
👉🏼👉🏼Muz potasyum minerali bakımından zengin bir meyvedir. Bir orta boy muz yaklaşık 420 miligram potasyum içerir. Bu mineral özellikle kas ve sinir gibi uyarılabilir hücrelerde kilit rol oynar. Muz ayrıca prebiyotik içeriği ile probiyotik bakterileri besleyerek bağırsak sağlığına da destek olur.