Bağışıklık Dostu Tarifler

Fırında Balkabağı Kereviz

🔸2 dilim balkabağı
🔸1 adet büyük boy kereviz
🔸 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
🔸2 yemek kaşığı sarımsak tozu
🔸 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz
🔸 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
🔸 1 çay kaşığı zerdeçal, 1 çay kaşığı zencefil
 
👉🏼 Balkabağı ve kereviz iyice yıkandıktan sonra küp küp doğranır. Ayrı bir kapta ise zeytinyağı ile baharatlar karıştırılır. Sonrasında küp küp doğranmış sebzeler baharatlı zeytinyağlı karışım ile harmanlanır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilen sebzeler önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 20-25 dakika pişirilir. Pişirme sırasında sebzeleri ara ara karıştırabilirsiniz. Fırından çıktıktan sonra keten tohumu, susam ve çekirdekler ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.👩🏼‍🍳👩🏼‍🍳👩🏼‍🍳(Not: Her fırının ayarı farklı olabiliyor.)
 
Kış aylarının vazgeçilmezi bal kabağı tam bir antioksidan deposu. İçeriğindeki beta-karoten, C vitamini, A vitamini, Magnezyum, Fosfor ve Demir sayesinde vücudun antioksidan kapasitesini yardımcı oluyor. Vücudu zararlı mikroorganizmalara karşı savunan beyaz kan hücrelerinin üretimini uyarıp vücut savunmasına destek oluyor. Aynı zamanda iyi bir lif kaynağı olan bal kabağı, hem kalp hem de bağırsak sağlığı açısından da büyük önem taşıyor.
 
Kaynak :
 
LOCATED IN ANTIOXIDANT NUTRITION AND PHENOLIC SUBTANCES CONTAINING COOKIES, Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi / Gümüşhane University Journal of Health Sciences:2016;5(1)
 
https://www.healthline.com/nutrition/pumpkin