🔸2 yumurta
🔸7 yemek kaşığı hindistan cevizi şekeri
🔸1/2 çay bardağı fındık yağı (Alternatif: zeytinyağı)
🔸1/2 çay bardağı süt
🔸2 dolu yemek kaşığı fındık ezmesi
🔸1,5 su bardağı tam buğday unu
🔸1 paket vanilin
🔸1 paket kabartma tozu
🔸2 yemek kaşığı izmir üzümü
🔸Tarçın
🔸İçi ve dışı için kavrulmuş fındık
Not: 1 su bardağı 200 ml, 1 çay bardağı 125 ml
👉🏼👉🏼👉🏼Yumurtalar ile hindistan cevizi şekeri çırpıldıktan sonra diğer sıvılar(zeytinyağı ve süt) ilave edilip çırpılmaya devam edilir. Sıvılardan sonra fındık ezmesi ilave edilir ve karıştırılır. Kuru malzemeler kendi aralarında karıştırıldıktan sonra sıvı harcın içine ilave edilir. Spatul yardımıyla alttan yukarıya doğru karıştırılır. En son kuru üzüm ve fındıklar ilave edilir ve yağlanmış kek kalıbına dökülür. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 40 dakika pişirilir. Herkesin fırın ayarı farklı olabiliyor, ara ara kontrol etmenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.
Mis gibi fındık kokusuyla hem hafif hem de çok lezzetli bir kek önerimiz var!
Kalbiniz için fındık yiyin!
Kalp sağlığınız için fındık yiyin!
Bir avuç fındıkla gelen sağlık...
Günümüzde doymuş yağ oranının düşük, doymamış yağ oranının ise yüksek olduğu beslenme şekilleri önerilmektedir. Çünkü bu tarz bir beslenme kan lipit düzeyi kontrolünde ve koroner kalp hastalığı riskinde olumlu etkiler göstermektedir. Tekli ve çoklu doymamış yağ asitlerinden (% 82,8 oleik ve % 8,9 linoleik) zengin olan fındık kalp sağlığı açısından önemli bir besindir. NHS (Nurses’ Health Study)’nin yayınladığı bir araştırmanın sonucuna göre günlük ortalama 20 gram fındık tüketen bireylerin tüketmeyenlere oranla %35 daha az kalp krizi geçirme riskinin olduğu tespit edilmiştir.
Ref: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5762129/ Ref: https://www.health.harvard.edu/newsletter_article/To_your_health_The_benefits_of_a_handful_of_nuts