Bağışıklık Dostu Tarifler

Dutlu Fındıklı Kurabiyeler

Rafine şeker yerine kuru dut kullanarak hem tatlı ihtiyacınızı karşılayıp hem de bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz. Dut meyvesi, içerisindeki C vitamini ve flavonoidler sayesinde bağışıklığı güçlendirerek hastalıklardan korunmanızı sağlar. Ayrıca içerisindeki fitokimyasallar ile kan şekerinin sağlıklı bir seviyede tutulmasına yardımcı olur.

🔸1 çay bardağı tam buğday unu
🔸1 çay bardağı fındık unu
🔸1 çay bardağı dut unu
🔸1 yumurta
🔸30 g tereyağı
🔸1 çay kaşığı tarçın
🔸1 çay kaşığı kabartma tozu
👉🏼👉🏼 Dut unu, yumurta ve tereyağı mikser ile çırpılır. Daha sonra bu karışım katı malzemelerin içerisine eklenir. (Eğer elinizde hazır dut unu veya fındık unu yoksa kuru dutları ve kavrulmuş fındıkları rondodan geçirip o şekilde kullanabilirsiniz.) Hamura şekil verildikten sonra önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 15 dakika pişirilir.