🔸2 adet olgun #muz
🔸2 yemek kaşığı #fıstık ezmesi
🔸2 yemek kaşığı #chia tohumu+ 7 yemek kaşığı süt (Alternatif: 2 yumurta)
🔸60 gram tam buğday unu
🔸60 gram hindistan cevizi unu (Alternatif: Tam buğday unu)
🔸Tarçın
🔸1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
🔸60 gram #süt
🔸1 yemek kaşığı #bal
🔸Bitter #çikolata parçacıkları
👉🏼👉🏼👉🏼 Bir kasede 2 yemek kaşığı chia tohumu 7 yemek kaşığı süt ile karıştırıldıktan sonra 15-20 dakika şişmeye bırakılır. Chialar sütü çekerek şişer ve jelimsi bir yapı oluşturur. (Chia ve süt karışımı yerine 2 adet #yumurta da kullanılabilir.) Ayrı bir kapta muzlar iyice ezilir ve fıstık ezmesi ile karıştırılır. Sonrasında içine jel kıvamındaki chia karışımı eklenip güzelce karıştırılır. Ayrı bir kapta katı malzemeler (Tam buğday unu+ Hindistan cevizi unu+ #Tarçın + Kabartma tozu) karıştırılır. Muzlu karışıma katı malzemeler ve 60 gram süt ilave edilip tekrar karıştırılır. Bu aşamada isterseniz içine 1 yemek kaşığı bal da ekleyebilirsiniz. Karışım yağlı kağıt serili kek kalıbına dökülür ve üzeri #bitter çikolata parçacıkları ile süslenir. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede yaklaşık 25 dakika kadar pişirilir.
- Anasayfa
- Bağışıklık Dostu Tarifler
- Bitter Çikolatalı İçi Islak KEK