Bağışıklık Dostu Tarifler

Avokadolu&Fıstıklı Dondurma Topları

🔸2 olgun avokado 

🔸2 yemek kaşığı tepeleme yulaf unu/ hindistan cevizi unu/fındık unu/ badem unu (Yulafları rondodan geçirerek un haline getirebilirsiniz.) 

🔸3 yemek kaşığı bal 

🔸1 yemek kaşığı ham kakao 

🔸1 tatlı kaşığı türk kahvesi 

🔸1 adet donmuş limon kabuğu rendesi 

🔸Üzeri için toz fıstık

👉🏼👉🏼Tüm malzemeler rondoda çekilir. Silikonlu kapların içerisine önce toz fıstık sonra hazırlanan karışım dökülür. Dondurucuda 2-3 saat kadar bekletilir ve sonrasında servis edilir. Afiyet olsun.

Not: Dondurma topları buzdolabında muhafaza edilmeli :)

 

Dondurmanın da sağlıklısı olur mu demeyin!

Sizin için pişmanlık yaşatmayan dondurma tarifi hazırladık!

Bu sıcakta dondurmadan daha güzel ne olabilir ki?

Hem fresh hem hafif dondurma topları!

Bu aya özel sağlıklı ve katkısız dondurma tarifi!

 

Avokadonun mutfağımızdaki yeri gün geçtikçe artıyor. Kahvaltılardan tatlılara kadar birçok tarifte karşımıza çıkıyor. Avokado özellikle tekli doymamış yağ asitleri, lif ve mineral bakımından da zengin bir besindir. İçerdiği doymamış yağ asitleri ile kan kolesterol seviyesinin yükselmesini önlediği için kalp ve damar hastalıklarında doğal bir ilaç olarak nitelendiriliyor. Kalorisinin çoğunun yağlardan gelmesi sizi korkutmasın. Yapılan küçük bir araştırma avokadonun yağ içeriğinin iştah düzenlenmesine yardımcı olarak tokluk duygusunun artmasına yol açtığını göstermiştir. Sağlıklı yağlar yağda çözünen vitamin ve minarellerin emilimini arttırarak ayrıca bağışıklık sisteminizin güçlenmesine de yardımcı olabilir.

 

 

https://www.bbcgoodfood.com/howto/guide/health-benefits-avocado

 

https://www.medicalnewstoday.com/articles/270406.php