🔸3 yemek kaşığı #yulaf ezmesi
🔸1 çay bardağı #süt
🔸1 çay bardağı sıcak #su
🔸Tarçın
🔸Muz, donmuş #üzüm, kabak çekirdeği, badem, hindistan cevizi tozu
(Not: 1 çay bardağı 125 ml)
👉🏼👉🏼 Yulaf, su ve süt cezvede bir taşım kaynatılır. Sonrasında ocağın altı kısılıp kıvam alıncaya kadar ara ara karıştırarak kısık ateşte pişirilir. Kıvamı muhallebi kıvamına geldikten sonra ocaktan alınır ve servis edilir. En son aşamada ise üzerini #muz parçaları, dondurulmuş üzüm, kabak çekirdeği, badem ve hindistan cevizi tozuyla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun
- Anasayfa
- Bağışıklık Dostu Tarifler
- Sıcak Sütlü Yulaf Lapası